Ehdottomasti paras jauhelihapiirakka mitä olen koskaan maistanut. En yleensä pidä suolaisten piirakoiden pohjien mausta, mutta jokunen aika sitten löysin rahkavoitaikinan ohjeen ja ihastuin ikihyviksi sen makuun. Kieli ulkona (kuva on valitettavasti todella huono)

1247218009_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

JAUHELIHAPIIRAKKA:

Pohja:

250g voita tai margariinia

4-5dl jauhoja

1tl leivinjauhetta

250g maitorahkaa

Nypi jauhot(sekoita leivinjauhe myös tähän) sekaisin hieman pehmenneen voin kanssa. Kun jauhot ja rasva on kivoina nokareina lisää maitorahka ja sekoita palloksi.

Kaulitse taikina isolle uuni pellille tasaisesti. Käytä jauhoja apuna jos tarttuu kiinni kaulimeen.

Täyte:

400g NAUDAN jauhelihaa

100g sipulia silputtuna (1dl)

paketillinen kirsikka tai miniluumutomaatteja

fetapaloja(tai pirkan salaattijuusto kuutioita)

ripaus suolaa ja pippuria (paprikamaustetta tai jauhelihamaustetta maun mukaan)

Ruskista jauhelihan ja lisää sinne pilkotut sipulit. Leikkaa tomaatit puoliksi ja kaada vesi pois fetapaloista. Levitä jauheliha kaulitun pohjan päälle ja ripottele sekaan tomaatit ja fetapalat.

Sekoita kahteen kermaviiliin 2 kananmunaa ja mausta pippurilla ja suolalla, voit laittaa sekaan myös esim. ruohosipulia. Levitä seos piirakan päälle tasaisesti ja ripottele päälle n. 150-200g emmental juustoraastetta.

Paista uunin alatasolla 175astetta ja noin 30-1h, riippuu ihan uunisi tehosta. Piirakka on valmis kun pohja näyttää kypsältä(hieman ruskea raunoilta ja kiinteä jos nostat lastalla hieman pohjaa pelliltä).

KAUPPALISTA:

400g jauhelihaa

sipulia (1 iso sipuli tai puoli pussia valmista sipulisilppua)

fetapaloja

maitorahka

2 kermaviiliä

kananmunia

juustoraastetta 200g(emmental)

kirsikkatomaatteja

(jauhoja, mausteet, leivinjauhe, margariini)